Każdy chyba doskonale zna kuchnię włoską. Jest ona bogata w spore potrawy cechujące się aromatycznymi połączeniami pomidorów, bazylii, oregano i innych składników. Kuchnia włoska to doskonale wyspecjalizowana kuchnia w potrawy mączne, a zwłaszcza makaronowe. Serwowane przez włoskie restauracje różne rodzaje spaghetti są naprawdę niesamowite. Kuszą zapachem i smakiem, a jedzenie takich potraw jest jak poezja. Długi makaron powinien być półtwardy, czyli al dente. Można samemu w domu jednak lekko go rozgotować i podawać według własnych upodobań. W restauracjach włoskich podaje się go właśnie w tej postaci. Sos najczęściej przygotowywany jest ze świeżych pomidorów i bazylii, do tego podaje się czasami mięso mielone podsmażane z cebulką na patelni. Niektóre sosy mogą być zupełnie inne. Włosi często dodają do spaghetti taki sos jak szpinakowy, śmietanowy, czosnkowy a nawet serowy. Oczywiście posypka serowa i gałązka przyprawy na wierzch jest wskazana! Przepis na spaghetti może być jednym z najprostszych wśród kuchni włoskiej.

jezjerzy.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here