Współczesna żywność oferowana w hipermarketach oraz dyskontach to coraz częściej składniki o tak niskiej jakości, że ich używanie w gotowaniu nie powinno być czymś naturalnym. Niestety wiele niezdrowych potraw przedostało się do globalnej mody kulinarnej dzięki marketingowi wielkich firm, które zarabiają tylko dzięki temu, że ich produkty są trwałe i zawsze tak samo wyglądają oraz pachną. Ale wpływ na to, że żywność zawsze smakuje i wygląda tak samo mają liczne chemiczne związki i konserwanty oraz tzw. polepszacze, które niestety nawet w najmniejszym stopniu nie są korzystne dla ludzkiego organizmu. Z tego też względu dzisiaj nie brakuje bardzo odważnych akcji, które mają na celu przekonać ludzi do tego, że to niezdrowe jedzenie jest w istocie całkiem zdrowe. A więc firmy zwiększają swoje marketingowe działania chociażby o takie detale, jak dodawanie bez większego sensu na opakowania swoich produktów żywnościowych słów light czy eko – szczególnie tam, gdzie prawo nie precyzuje wykorzystania takich znaków.

flipeo.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here