Decydując się na własną restaurację należy wiedzieć, że jest to bardzo poważna decyzja. Nawet jeśli ma się pieniądze, wcale to nie oznacza, że interes jest skazany na sukces. Właściciel powinien być doświadczony, zajmować się marketingiem aby wiedzieć jak zadziałać na klienta oraz najlepiej być kucharzem, by panować nad menu. Ludzie zwracają ogromną uwagę na jakość potraw, także ważne aby kuchnia miała w posiadaniu samych specjalistów. Mało kto wie, że kluczową rolę odgrywa również atmosfera, czyli obsługa musi być przede wszystkim kulturalna i zwracała się do konsumentów z szacunkiem. Menu najlepiej gdyby było naturalne, społeczeństwo mimo chęci bycia na topie i pragnąc iść z nowoczesnością preferuję jednak świadomość, lubią wiedzieć co wkładają do ust. Klient w działalności jest najważniejszy i należy dbać o opinię użytkowników. Nie wolno również oszczędzać na produktach, te musza być bez skazy, najlepszej jakości. Czas przyniesie odpowiednie wynagrodzenie za ciężką pracę i zaangażowanie.